2017… aan jullie allen een gelukkig en gezond nieuwjaar!
2017 wordt het jaar van de lancering van onze huisbrouwerij.
Graag willen we op 1/7/2017 ons eigen bier op de markt brengen. Via deze blog houden we jullie regelmatig op de hoogte van de vorderingen van ons project.
Het verhaal…of hoe het begon…
Vanaf 2000 zijn we gestart met het zoeken naar een eigen bier en recept. Bier was voordien ook al een passie en interesse. Het brouwen gebeurt kleinschalig, eerst in de keuken van ons huurhuis in Zomergem, nadien in de keuken van ons eigen huis in Knesselare.
We zoeken, experimenteren met geuren en smaken om een eigen blond bier, een tripel te ontwikkelen.
Intussen zij we vele jaren en vele proefbrouwsels later. Het recept staat op punt en we zijn klaar om ons bier op de markt te brengen.
Op 1/9/2016 richtten we een bedrijfje op en worstelden we met allerlei vergunningen.
Met de kerstvakantie dit jaar konden we starten met het dicht bouwen van onze carport, waar de huisbrouwerij zal gevestigd zijn.
De bouwwerken…
Het merk…
Daarvoor laten we jullie nog even spanning. We wachten tot alle registratie rond is en laten jullie dan weten hoe ons bier zal heten.
Alvast een tip van de sluier: het gaat terug naar onze eigen roots… W-Vlaanderen.
Zo zie je maar, we zitten niet stil om alles verder af te werken en te plannen. We hopen jullie begin juli 2017 ons bier te kunnen voorstellen.
Santé! Tot gauw, in een volgende blog.
Bruno & Ellen Van Renterghem – Vanduynslager